Mit szeretnének az ügyfeleid? Ne próbáld meg kitalálni! Kérdezd meg őket!

Már az első mondatban szögezzük le: nagy eséllyel NEM tudod kitalálni, hogy mit szeretnének az ügyfeleid. Persze jó volna gondolatolvasónak lenni és csettintésre teljesíteni minden kívánságukat, de ez sajnos vagy nem sajnos, nem így megy.

Viszont szuper hír, hogy szeretik, ha megkérdezik őket!

Igen, az ügyfeleid imádják, ha foglalkozol velük, ha érzékelik, hogy Te azon vagy, miként tehetsz a kedvükre. Arról meg végképp szívesen beszélnek, hogy mit szeretnének. Ezért ne is pazarold az idődet arra, hogy helyettük, meg az ő fejükkel próbálsz gondolkodni. Menj egyenesen a forráshoz és szerezz friss és ropogós információt az ügyfeleidtől!

Aztán később persze a helyükbe képzelheted magad, írhatsz az ő nézőpontjukból baromi jó szöveget, bevezethetsz új terméket, de addigra legalább már biztosan tudni fogod, hogy jó úton jársz.

De miért érdemes tényleg az ügyfeleidhez fordulni ebben a kérdésben?

Mert így elkerülhetsz egy sor „pedig olyan jó ötletnek tűnt..” kijelentést, megspórolhatsz egy rakás időt, energiát és pénzt, no meg a bizonytalanságot és az esetleges kudarcot is, ha mégsem sikerül a gondolatolvasó mutatványod.

Hiszen információ nélkül csak próbálkozik az ember, tesztel és tesztel. Lefejleszt egy sor olyan terméket, ami valós érdeklődés hiányában csak porfogónak lesz jó. Az ügyfelek pedig elmorzsolnak egy könnycseppet, hogy hát igen, tulajdonképpen nagyon érdekes, amit kínálsz, csak a hátuk közepére nem kívánják.

Persze vannak kivéltelek, ezt mindenki tudja. Szerencse is van, és sokan állítják, hogy időről időre márpedig igenis kockáztatni kell. A helyzet viszont az, hogy a marketing alapvetően nem erről szól.

Nem arról, hogy a kivételekre, a szerencsére építünk, hogy egy-egy kockázatos lépéssel időszakosan megdobjuk a forgalmat és utána vállon veregetjük magunkat. Nem bizony.

Vállalkozóként a marketinged célja a kiszámíthatóság kell, hogy legyen – legalábbis az eredményeit illetően.

Tudnod kell, hogy mi kell az ügyfeleidnek, és minden mozzanatoddal azon kell lenned, hogy a kedvükben járj. Neked nem okozhat meglepetést az, hogy a saját piacod mire hogyan reagál. És a piacod sem lepődhet meg azon, hogy Te éppen kitaláltad a gondolataikat.

Tudniuk kell, hogy Tőled azt kapják, amire éppen szükségük van. Égető ez a kiszámítható, zsebre tehető bizonyosság. És Neked is szükséged van rá!

Elismételhetjük még egyszer és még sokszor ugyanazt, de a lényeg hisszük, hogy mostanra az üzenetünk világos.

NE próbáld meg kitalálni, hogy mit szeretnének az ügyfeleid! Kérdezd meg őket!

Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen konzultánál velünk ez ügyben, ide kattintva máris lefoglalhatod a 30-perces díjmentes marketing konzultációd időpontját! Várunk sok szeretettel!